ברוכים הבאים
לעולם התוכן של פאפיז

זהו השער שלכם להבנת הכלב, ברוכים הבאים!
כאן תוכלו למצוא מאמרים בנושאים שונים,
כולם נועדו לעזור לכם להבין את הכלב שלכם לעומק,
לתקשר איתו, לפתור בעיות ולחיות יחד מתוך הבנה וכבוד הדדי.

מידע לפי קטגוריה

כלב מצויר

כל המאמרים

צ’ק ליסט לכלב חדש בבית

זהו, זה קורה! הכלב החדש מגיע וההתרגשות בשיאה.
מה צריך שיהיה בבית??

לפניכם רשימה מפורטת של ציוד שאני ממליצה שיהיה בבית. הרשימה מחולקת לפרטי חובה, פריטים שאני ממליצה עליהם ופריטים חשובים לגורים.

להמשך קריאה »
לילות ראשונים עם גור

הלילות הראשונים עם גור חדש בבית

אולי הגיע אליכם גור צעיר מאוד, הישר מאמו ואחיו ואולי הגיע אליכם גור מעמותה או מבית אחר שהחליט למסור. בכל מקרה הגיע אליכם תינוק קטן ומפוחד או סקרן שנעקר מכל מה שהוא מכיר בזמנו המועט בעולם שלנו ועבר למקום חדש שאין לו מושג מה קורה בו. הוא לא מבין מה קורה ביום, מה קורה בלילה, מה קורה כשכל האורות כבים ומה קורה כשקמים בבוקר, מה קורה כשעושים טעות, והכי חשוב – מה קורה כשנשארים לבד, האם אי פעם תחזרו??

להמשך קריאה »
הרס בבית

הכלב הורס את הבית

כמה לא כיף זה לחזור הביתה ולגלות ספה הרוסה, משקפיים לעוסות, כפכפים בודדים (למה תמיד אותו צד??), כריות מפוזרות וכלב אחד תמים ומתרגש שלא בטוח מה לעשות עם עצמו כרגע. זה לא כיף שהכלב הורס את הבית אבל כלבים הורסים דברים בבית מתוך כל מיני סיבות. נכון שמפתה להעניש, לכעוס ולצעוק אבל זה לא מה שיעזור.

להמשך קריאה »
ללמד גור ללכת ברצועה

איך ללמד גור ללכת ברצועה

הטיולים הראשונים של הגור יכולים להיות מאוד מלחיצים, בעיקר אם לקח זמן עד שהתחלנו להוציא אותו מהבית. העולם פתאום גדול ומלא בגירויים שונים, רובם לא מוכרים ואולי גם מפחידים. עם כל זה הגור פתאום מוגבל בתנועה שלו ולא יכול לברוח אם הוא רוצה. זה יכול להכניס לחוסר אונים גדול כבר מהתחלה וליצור אצל הגור אנטי לצאת לטיולים.

להמשך קריאה »

כלב אלפא – אמת או מיתוס?

מה רמת הדומיננטיות של הכלב שלך? האם הוא אלפא מספיק? או אלפא מדי? גדלנו על אגדת “כלב האלפא” עם סיפורים על כלבים שמנסים לצמוח בהירככיה ולשלוט עלינו. כלבים שצריכים יד חזקה בשביל להבין את מקומם בבית. כמה מזה באמת נכון וכמה אנחנו אמורים להתייחס לזה?

להמשך קריאה »
איך לבחור כלב

איך לבחור את הכלב הנכון

ישבתם, חשבתם, דיברתם, התבשלתם והחלטתם שהגיע הזמן להכניס כלב הבית. איזה כיף! עכשיו רק נשאר לבחור את הכלב הנכון… וזה מאוד לא מובן מאליו. לכלבים יש אופי, טמפרמנט, צרכים שונים, רמות אנרגיה שונות. לא כל כלב מתאים לכל משפחה. לכן חשוב מאוד לעשות את הבחירה יותר ממקום מושכל ופחות ממקום רגשי. אחרי הכל, הכלב הזה הולך ללוות אתכם פלוס מינוס בעשור הקרוב. בלי לחץ אבל.

להמשך קריאה »
התפתחות פיזית ומנטלית של גורים

התפתחות של גורים פיזית ומנטלית מלידה עד בגרות

לכלבים, כמו לבני אדם יש אופי משלהם ועולם פנימי עשיר הנקבע ברובו על פי תקופות בגורות.
כשמבינים את השלבים בהתפתחות של גורים מרגע הלידה, קל יותר לדעת מה עושים.
כמו ילדים, גם אצל גורים, תקופה זו מעצבת את אופי הגור ומלמדת דרך התמודדות עם הסביבה.
התנהלות נכונה עם הגור בתקופה זו פירושה התחלה נכונה לחיים מאושרים עם כלב מאוזן ומסופק.

להמשך קריאה »
חינוך גור לצרכים

חינוך גור לצרכים בצורה נעימה ללא כעסים ועונשים

מהרגע שהגור הגיע אליכם, לא חשוב מה גילו, אתם מתחילים את המסע שלכם לחינוך לצרכים.
ממש כמו תינוקות, יכולת האיפוק של הכלב נבנית עם הזמן. ישנם מספר הבדלים בין המסע הזה אצל כלבים ובני אנוש – תינוקות מורשים לעשות צרכים בכל רגע שיש להם, בתוך החיתול. מצופה מהם להתאפק רק בילדות וגם אז יש להם גישה כמעט תמיד לבית שימוש. ילדים גם בדרך כלל לא ננזפים על פספוסים במכנסיים או במיטה.
גורים לעומת זאת, צריכים ללמוד להתאפק מגיל מאוד צעיר, ננזפים על פספוסים ומצופה מהם גמילה מהירה ללא כל מאמץ מצידנו. מה? 4 טיולים ביום זה לא מספיק? ספוילר, התשובה היא לא.

להמשך קריאה »
ללמד כלב להביא כדור

איך ללמד כלב להביא כדור

איזה חלום זה לשחק עם הכלב “לך תביא”. אנחנו עומדים וזורקים לו כדור והוא רץ ומביא אותו בשיא השמחה. או לפחות כך זה היה בחלומינו. בפועל הוא רץ לכדור ולא מביא אותו אלינו, לוקח אותו למיטה שלו או סתם מרחרח אותו וממשיך בשלו. מי חשב שתצטרכו ללמוד איך ללמד את הכלב להביא כדור?

להמשך קריאה »
כלבים מתנערים

כלבים מתנערים, אנשים בוכים

ילד קטן משחק בגן שעשועים, הוא עולה על מתקן גבוה, הכי גאה בעצמו בעולם. הוא עובר על גשר הפיראטים ואז מתחיל לרדת בסולם לאט לאט, שלב שלב. שלב 6 ואז 5 ואז 4 והופ! הוא מפספס את השלב הבא ונופל על הקרקע. הוא עוצר שנייה ואז מתחיל לצעוק ולבכות. מיד אבא רץ אליו יחד עם עוד 3 הורים מודאגים. מרימים אותו מהרצפה ואומרים לו “הכל בסדר. לא קרה כלום. אל תבכה, תהיה גיבור”. והוא ממשיך לצרוח ואבא אומר “לא קרה כלום! אתה ילד גדול. בוא נלך לאכול גלידה ותפסיק לבכות”.

להמשך קריאה »
כלב מפחד מרעמים

5 דרכים להרגיע כלב שפוחד מרעמים

כשיש מזג אויר סוער, צ’נצ’ו ישר נצמד אליי רועד כולו. אני מאפשרת לו להכנס הכי הכי קרוב ואני מחבקת ומלטפת אותו. לפעמים הוא נרגע והרעידות עוברות ולפעמים לא, הוא נשאר ככה מפוחד ורועד בזרועותיי. ואני שם בשבילו כי אני אחראית עליו. אני אחראית לדאוג שהוא מרגיש בטוח, גם כשהוא לא. כשכלב מפחד מרעמים ואני מלטפת אותו, האם מה שאני עושה זה בעצם לחזק לו את הפחד?

להמשך קריאה »
מדריך לשימוש בגדר גורים

מדריך לשימוש בגדר גורים

גור בלי גדר גורים זה כמו תינוק בלי לול – זה אפשרי אבל דורש הרבה יותר השגחה וסידור הסביבה (בייבי\ דוגי פרופינג). הלול מהווה לתינוק מעיין “בייביסיטר” כשאנחנו לא משגיחים עליו ומונע ממנו לעשות בלאגן ולפגוע בעצמו. אותו דבר עם הגור שלנו. גור שמשוחרר בבית בלי השגחה עלול להיות מתכון לבעיות התנהגות, הרס בבית וקושי רב בחינוך לצרכים. הגדר מהווה עבור הגור “חדש משלו” מקום בו הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה עם גבולות ברורים שאתם מציבים לו.

להמשך קריאה »
כלבים גזעיים

על כלב גזעי, מעורב ומה שביניהם

שופט בבית משפט פסק שכלב גזעי הוא כלב עם תעודות בלבד. אז למה זה שכשאני שואלת אדם אם הכלב שלו גזעי הוא עונה לי “כן!” וכשאני שואלת אם יש תעודות הוא אומר לי “לא, לא אין תעודות בשביל מה אני צריך תעודות?” תעודה זה לא בשביל השוויץ, זה הרבה מעבר לזה.

להמשך קריאה »
חינוך לצרכים

חינוך לצרכים – 7 סיבות שבגללן כלב בוגר עושה פיפי בבית

כשכלב בוגר עושה צרכים בבית זה יכול לנבוע ממספר סיבות ולכל סיבה יהיה פתרון אחר. חשוב מאוד קודם כל להבין מה הסיבה שהכלב עושה פיפי בבית לפני שמחליטים על דרך פעולה. כלבים באופן טבעי יעדיפו להשאיר את איזור המחיה שלהם נקי אלא אם כן משהו מפריע להם לייצר הרגל לעשות בחוץ. חינוך לצרכים הוא לא עניין של אילוף אלא של התנהלות נכונה. המאמר הבא יעזור לכם לאבחן את הבעיה מתחת לבעיית הצרכים ולהבין מה הצעד הבא הנכון.

להמשך קריאה »
האם מתאים לכם כלב

האם בכלל מתאים לכם כלב עכשיו?

אתם מתחבטים עם זה כבר תקופה. אולי היה לכם כלב בילדות ותמיד רציתם להביא עוד כלב, אולי הילדים מתחננים, אולי אתם זוג צעיר ואתם בשלים לזה. יש כל כך הרבה סיבות הגיוניות להביא כלב הביתה. אבל המאמר הזה לא הולך לדבר עליהם. אנחנו דווקא נדבר על למה לא להביא.
אם אתם מוצאים את עצמכם מפקפקים בהחלטה שלכם, אולי אצליח לעשות לכם קצת סדר.

להמשך קריאה »

איך ללמד כלב התנהגות חדשה – שלבים ללמידה יעילה

בין אם לימדנו משהו במכוון או בטעות “על הדרך”, הכלב עובר את אותם השלבים של למידה. בשביל להבין איך ללמד כלב התנהגות חדשה, אנחנו צריכים להבין את השלבים האלה. הנוסחא הזו פשוטה וככל שנשקיע יותר בכל שלב, כך ההתנהגות שלנו תהיה חזקה ואמינה יותר.

להמשך קריאה »
כלב עשה פיפי במיטה

הכלב עשה לי פיפי על המיטה

נכנסתם לחדר השינה ומצאתם שלולית של פיפי. על המיטה. זעזוע!
אתם מנסים לחשוב, מה קרה? מה יכל לקרות? למה שהוא יעשה את זה? ואתם מגיעים למסקנה שהוא כנראה מעניש אתכם על משהו.

להמשך קריאה »
שבועיים ראשונים בבית

השבועיים הראשונים עם כלב חדש בבית

בימים הראשונים של כלב חדש בבית, הוא לומד אותנו ואת שגרת הבית. בכל יום הוא מבין מה הם הדברים הקבועים שקורים סביבו ומה קורה מדי פעם. הוא מתחיל להבין מה נעים לו ומה לא נעים לו, מי מהאנשים נחמד, מתי הוא מקבל טיולים ולאן ומתי אוכל. הוא לומד מתי יוצא לו לפרוק אנרגיה ומתי הכי טוב לנוח. הוא לומד מתי הולכים לישון, מתי קמים ומה קורה בזמנים האלה.

להמשך קריאה »

איך כולנו קצת נדפקנו מהצבת גבולות קשוחה

עמוק בתוכי יש ילדה שכל הזמן מחכה שמישהו יבוא וינזוף בה. בכל מיני סיטואציות אני מדמיינת איך מישהו יכול לראות את מה שאני עושה כלא בסדר ואז אני מדמיינת איך הוא בא ונוזף בי ואני כבר בראש שלי מייצרת שיחה לא נעימה עם איש זר שלא קיים וגם אף פעם לא מגיע. הפחד הזה מושרש בי ביומיום, אני כבר בקושי שמה לב לשיח הפנימי שמתחולל בתוכי. זה כל כך רגיל אצלי שאני אפילו לא שמה לב, שזה לא קורה רק לי. המון אנשים אחרים חווים את אותה חוויה.

להמשך קריאה »

למה הכלב נתקע בטיולים?

מכירים את זה שאתם מעיפים מבט במשהו ואז מיד מסתכלים שוב כי לא הבנתם עד הסוף מה ראיתם?
אולי בטעות אנחנו נועצים מבט באנשים שנראים לנו שונים ממה שאנחנו רגילים או שאנחנו מתקרבים למשהו שלא זיהינו מרחוק. מאותה סיבה הכלב עוצר בטיולים.

להמשך קריאה »
כלבים וחתולים

כלבים וחתולים ומה שביניהם

המודעות על מערכת היחסים בין כלבים וחתולים מתחלקת בין המיתוס – כלבים שונאים חתולים ורוצים להרוג אותם, לבין המציאות – כלבים יכולים לנהל סוגים שונים של מערכות יחסים עם חתולים כי מדובר בסך הכל ב2 יצורים חיים והדינמיקה ביניהם תלויה בכל מיני דברים. אין לכלבים משהו ספציפי נגד חתולים. הם לא נולדים שונאים חתולים מעצם היותם. הם לומדים את זה במהלך החיים שלהם, ברוב המקרים על פי ההתנהלות שלנו בסביבת חתולים.

להמשך קריאה »
אילוף עם קליקר

אילוף עם קליקר

אילוף עם קליקר יכול לדייק מאוד את האימון שלנו עם הכלב. הקליקר עצמו אינו חובה ויכול בקלות להיות מוחלף בעזרת מילה (יס!, יופי, טובה). עם זאת, הקליקר עוזר לכלב להבין בדיוק מתי הוא עושה את הדבר הנכון עליו הוא יתוגמל.

להמשך קריאה »
טיול עם הכלב

דברים שאני לא עושה עם הכלב שלי – מתעקשת להוביל את הטיול

״חשוב לא לתת לכלב להוביל את הטיול כדי שהוא ידע שאתה המנהיג״ איי קול בולשיט.
אני אחראית על כל אספקט בחיים של הכלב. אני מחליטה מתי הוא אוכל, מה הוא אוכל, מתי הוא משחק, מתי הוא עושה צרכים, מתי הוא פוגש חברים, כמה אור שמש הוא רואה. אני מחליטה עבורו הכל. באמת שאין לי צורך נוסף למצב את עצמי כמבוגר האחראי בקשר שלנו. זה ברור לו, זה ברור לי וזה מה שזה. אני לא צריכה בנוסף לכל זה להחליט עבורו גם מה הוא מרחרח ולאיפה הולכים.

להמשך קריאה »

אני מאלפת את עצמי כמו כלב כבר שנים

עם הזמן למדתי לגלות כמה המנגנונים הכי בסיסיים שלנו דומים וכמה התהליכים שאני מעבירה לקוחות שלי דומים לתהליכים שאני עוברת, שחברים שלי עוברים, שהמשפחה עוברת. זה יכול להיות תהליכים פשוטים כמו ללמוד מיומנות חדשה – אני אשכרה מאלפת את עצמי לטריקים כבר שנתיים (אקרובטית חובבנית, היי!). וזה יכול להיות תהליכים מורכבים כמו שינוי דפוסים שמנהלים את רוב חיי הבוגרים.

להמשך קריאה »
חשיפת גור לעולם

חשיפת גורים לעולם

אחת מהתקופות הקריטיות בהתפתחות המנטלית של הגורים, אולי התקופה החשובה ביותר לחשיפת גורים, זו תקופת הסוציאליזציה השנייה, סלחו על על הז’רגון המקצועי. תקופה זו היא כמו חלון הזדמנויות שבה הגור שלנו הכי פתוח לקבל את העולם. זהו גיל קסום שבו הגור עוד לא נחשף לאכזבה וקושי (בגידול אידיאלי) והוא הכי סקרן להכיר דברים חדשים ולחוות חוויות חדשות.
כלב שלא נחשף לעולם בגורות, עלול לגדול להיות חששן בבגרותו.

להמשך קריאה »
גור חדש בבית

גור חדש בבית – המדריך המקיף

גור חדש בבית יכול להיות כיף גדול ושמחה אך עם זאת יכול להיות גם קצת קשה ובואו נודה בזה – גורים יכולים ממש להטריף את המח… הגור שלנו הוא כמו תינוק. הוא צריך תשומת לב ותעסוקה, משתעמם בקלות ועושה מה שהוא רוצה באותו רגע. לא תמיד קל להתנהל עם גור חדש בבית ולכן כדאי להבין מה הבאתם הביתה ומה זה צריך בשביל להיות מאושר.

להמשך קריאה »
הגור שלי מכניס כל דבר לפה

הגור אוכל הכל מהרצפה! מה עושים?

אנחנו מביאים גור קטן הביתה, רוצים לשמור עליו בריא ושלם, אומרים לנו לא לתת לו כלום שהוא לא האוכל שלו והנה הגור אוכל הכל מהרצפה. אז אנחנו עושים את הדבר ההגיוני מונעים את זה. אנחנו משתדלים לא להשאיר שום דבר בבית, אנחנו לא משחררים מהרצועה ואם הוא חלילה לוקח משהו אנחנו מיד פותחים את הפה ומוציאים.

להמשך קריאה »

למה לא להביא כלב?

כשאנחנו חושבים להביא כלב, בכל מקום מספרים לנו כמה נפלא זה לגדל כלב, כמה הם מביאים אור לחיים, משמעות, אהבה. מונים בפנינו את היתרונות המשמעותיים באימוץ כלב, כמה טוב זה יעשה לנו וכמה טוב זה יעשה לכלב. האמת, כולם צודקים. כל הדברים ששמעתם נכונים. כשזה מתאים. כשזה לא מתאים, ההיפך הוא הנכון ובסוף כולם סובלים. אז במאמר הבא לא תקראו על הפרחים והפרפרים שכלבים מביאים איתם אלא בדיוק למה לא כדאי שתביאו כלב.

להמשך קריאה »
תקשורת כלבית

תקשורת כלבית – איך תדעו שהכלב שלכם בלחץ

כלבים מתקשרים עם הסביבה כל הזמן. התקשורת הכלבית עשירה וכל הגוף שלהם מדבר אותה. הם כל הזמן מביעים את התחושות שלהם – הפחד, השמחה, התסכול, הרצון וההמנעות. הם שקופים לגמרי ואנחנו יכולים ללמוד לראות מה הכלבים שלנו מרגישים ומה הם צריכים מאיתנו. כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה ללמוד את השפה שלהם ולראות מה הם אומרים לנו.

להמשך קריאה »
רכושנות כלבים

רכושנות כלבים – גורמים וטיפול

רכושנות כלבים יכולה להיות גנטית או נרכשת. יתכן שהכלב נולד עם הנטייה לרכושנות כלבים ויתכן שהוא למד לשמור על הדברים או האוכל שלו בהתאם לנסיבות הסביבה. החדשות הטובות הן שרכושנות כלבים היא אחת הבעיות היותר קלות לפתרון. הבעיה העיקרית עם רכושנות זה שהיא לא מובנת לנו ואנחנו לעתים קרובות מגיבים בצורה שמחמירה את ההתנהגות עוד יותר. רכושנות כלבים היא עניין רגשי ולכן יש להתנהל מולו ברגישות ועדינות.

להמשך קריאה »
איך לבחון אופי של כלב

איך לבחון את אופי הכלב לפני אימוץ

המפגש הראשוני עם הכלב הוא החשוב ביותר. התגובות שלו כלפיכם יתנו לכם רמזים חשובים לגביי האופי שלו.
כמה דברים חשובים להבין לפני הקריאה –
כל כלב הוא אחר, עם אופי אחר והתנהגות משתנה עם הסביבה והתנאים. גם אם איבחנתם נכון את הכלב המושלם, יתכן שעם הזמן האופי שלו ישתנה. בעיקר אם אתם הולכים על כלב צעיר.

להמשך קריאה »
נשכנות גורים

נשכנות גורים – מה לעשות כשהגור נושך אותי

אימצתם מלאך קטן, הדבר הכי חמוד שראיתם, הכי רך, מתכרבל ומתוק. אבל אז הוא מתהפך לכם ונהיה פיראנה קטנה שמאתרת אתכם ברחבי הבית ונושכת אתכם. כל הידיים שלכם כבר סימנים, הילדים מפחדים כי הגור נושך ואתם חסרי אונים מול הדבר הזה. אל דאגה! אתם לא לבד. גורים נשכו את בעליהם משחר ההיסטוריה וגם אתם תעברו את זה כמו גדולים.

להמשך קריאה »

האם לכלבים שלנו יש זכות לנהום עלינו?

כשמסתכלים על נהמה כנהמה האם לכלבים שלנו יש זכות לנהום עלינו? על הילדים שלנו?
ייתכן שהתשובה היא לא.
אבל אם מסתכלים על נהמה כסימן תקשורת, אולי התשובה תשתנה.
נהמה כסימן תקשורת אומרת – “זה לא נעים לי, תתרחק ממני בבקשה” זה אפילו די מנומס. מה אנחנו עושים בזה שאנחנו מונעים את זה מהכלב?

להמשך קריאה »
חרדת נטישה

חרדת נטישה אצל כלבים – דרכי זיהוי

חרדת נטישה אצל כלבים היא מצב שבו הכלב שלנו מרגיש איום קיצוני על הקיום שלו, כשהוא נשאר לבד או כשהבעלים שלו עוזבים אותו.
זהו מצב קיצוני מאוד בו הכלב ממש חרד לעצם קיומו. במצב כזה החרדה חייבת לצאת בדרך מסוימת וקשה מאוד לפספס כלב שסובל מחרדת נטישה. חשוב להבין שכלב שסובל מחרדת נטישה ממש סובל בכל פעם שהוא נשאר לבד. הוא מאבד את הבטחון שלו ומרגיש שעולמו ממש חרב עליו. בגלל שהוא נמצא בכזאת רמה של חרדה, הוא לא מצליח ללמוד שהבעלים בסוף חוזרים ולכן הוא לא יתרגל להשארות לבד ללא טיפול.

להמשך קריאה »
איך לנשק אישה

המדריך לאיך לנשק אישה – שיעורים מהכלב

ראיתי פרק של איזו סדרת הכרויות חדשה. החמוד הזה מאוד רצה לנשק את החמודה הזו, התבלבל בתוך עצמו, התבלבל יחד איתה ובסוף עט עליה בנשיקה מפתיעה מהצד השני של הספה. היא כן נמשכה אליו, היא כן רצתה שהוא ינשק אותה אבל אני חושבת, ואולי אני מדברת בשם עצמי, שהתקפה כזו זה לא הכי נעים לקבל, גם כשאת כן מעוניינת בקרבה מהצד השני. אני לא באה לבחור בטענות, מי מלמד אותנו מה לעשות בכלל? הוא גבר יפה, הוא היה ממש חמוד ופתאום התגלה בו הצד הלא יודע מה לעשות הזה. אם הוא לא יודעת מה לעשות, מי כן? והיא בכלל הייתה בטוחה שהוא לא נמשך אליה… איך התנתקנו מהתקשורת הבסיסית הזו שמעבר למילים? התקשורת האינטואיטיבית, זו שבעלי החיים משתמשים בה. תקשורת פשוטה של כן רוצה, לא רוצה, שמח, מפחד, מתוסכל. הבסיס של הבסיס.

להמשך קריאה »

שבירה ויצירה של הרגלים

אנחנו לא מאוד שונים מכלבים מבחינת התנהגות יומיומית. לכולנו יש את ההרגלים שלנו, הגוף שלנו מסגל את ההרגל לאחר שאנחנו עושים את אותו הדבר שוב ושוב. למה לבזבז אנרגיה בהחלטות כל פעם מחדש? ההרגל מאפשר לנו פשוט לעשות בלי לחשוב. חסכון באנרגיה זה אחד הדברים שמניעים אותנו כיצורים חיים וכל זה בלי שאנחנו בכלל מודעים לכך.

להמשך קריאה »

שיעורים מהכלב – לא נעים מת מזמן

אתמול בלילה, במהלך הכרבול של לפני השינה שלי ושל צ’נצ’ו, הייתה לי הארה. כל לילה זה אותו דבר. הוא מחכה לי במיטה בזמן שאני מצחצחת שיניים ומתארגנת לישון. אני נכנסת למיטה, מרימה את הטלפון באוטומט ונכנסת למוד זומבי. ואז הוא מתיישב לידי ומושך לי את היד בעדינות ואז פחות בעדינות. אני מסתכלת עליו, מבינה מה אני עושה ומה אני יכולה לעשות, מניחה את המכשיר בצד וכולי שלו. בזמן הזה אנחנו משחקים עם צעצוע, הוא מתחרפן קצת, מתגרד על הכרית, מתכרבלים קצת וזה זמן איכות שלי ושלו.

להמשך קריאה »
האם כלבים מבינים אותנו

האם כלבים מבינים אותנו?

תהיתם פעם עד כמה הכלב שלכם באמת מבין אתכם? אולי זה מרגיש לכם שהוא מבין כל מילה ואולי אתם מרגישים שאתם מדברים לאויר. בשביל לענות על השאלה האם כלבים מבינים אותנו, צריך רגע להבין אותם. ובשביל להבין אותם, צריך להבין גם את עצמינו.

להמשך קריאה »

הבטחון העצמי של הכלב שלנו

כשמדברים על בטחון עצמי, אנחנו מדברים על בטחון של אנשים, של ילדים, של גברים או נשים. אבל מי מדבר על הביטחון העצמי של הכלב שלנו?
אם במקרה מדברים על כלב שיש לו בטחון, מתארים אותו כ”דומיננטי”.
אם מדברים על כלב שאין לו בטחון, מתארים אותו כפחדן או חששן.
משום מה, תיאור לביטחון עצמי גבוה או נמוך אצל הכלבים שלנו, מתואר על ידי מילים שליליות. כאילו זה לא בסדר אם הכלב שלי בטוח בעצמו או לא בטוח בעצמו.

להמשך קריאה »
להיות העוגן של הגור

מה לעשות כשהגור מפחד מטיולים

כל גור צריך עוגן. עוגן זה המקום הבטוח הזה שאליו תמיד אפשר לחזור בשביל להרגיש בטחון. גורים מחפשים את העוגן שלהם וגם מוצאים אותו. זה יכול להיות הבית שלהם, מקום מסוים בבית (מתחת לשולחן) וזה גם יכול להיות אנחנו. הקאץ’ הוא שאם לא נהיה עוגן טוב, הגור לא יבחר בנו.

להמשך קריאה »
ראייה של כלבים

חוש הראייה של הכלב

את זוג המשקפיים הראשון שלי קיבלתי בכיתה ג’. נסענו לארוחה משפחתית, ביקשו ממני להקריא שלטים בדרך ולא ראיתי כלום.
באותו רגע נסענו לחנות משקפיים ומשם יצאתי… משקפופרית!

אני זוכרת את הימים הראשונים עם המשקפיים. כל הזמן הנמכתי והרמתי, הנמכתי והרמתי.
לכל כיוון שהסתכלתי הייתי חייבת לראות את ההבדלים בין מטושטש לחד. עד אותו רגע ראיתי עולם מטושטש ואפילו לא ידעתי את זה, אפילו לא ידעתי שאני לא רואה כמו שאחרים רואים.

להמשך קריאה »

הגור לא עושה צרכים בחוץ בכלל!

הוטרינר אומר לא להוציא את הגור עד סוף החיסונים, הגור עושה צרכים רק בבית כחודש\חודשיים הגור מתרגל לעשות צרכים בבית ולא .עושה צרכים בחוץ בסוף החיסונים מתחילים להוציא את הגור והוא לא עושה צרכים בחוץ! לא רק שהוא לא עושה צרכים בחוץ, הוא גם מתאפק כל הטיול ואז כשחוזרים הביתה הוא רץ לעשות… אנחנו מוציאים לטיולים, אנחנו מענישים, אנחנו מנסים הכל! אבל שום דבר לא עובד… ואנחנו כבר מתוסכלים.

להמשך קריאה »
איך להשתמש בחטיפי אילוף

איך להשתמש נכון בחטיפי אילוף ביומיום?

זה חלום יפה שהכלב יקשיב לנו ככה כי בא לנו. כי אמרנו. בלי ללמד אותו שום דבר. אבל זה לא באמת עובד ככה. בשביל ללמד כלב צריך ללמד. פיזית. ממש להדריך אותו. והדרך הכי טובה להגיע אל הכלב היא…. כן, ניחשתם טוב. דרך הקיבה שלו. נכון שיש דרכים נוספות לייצר קשר מבוסס תגמולים עם הכלב אבל אוכל זה הכי קל וקולקטיבי. רוב הכלבים ישתפו פעולה בשביל התקווה לקבל חטיף.

להמשך קריאה »
חוש הריח של הכלב

חוש הריח של הכלב

חוש הריח של הכלב מובל על ידי החוטם שהוא מכונה משומנת היטב, טובה יותר מכל מחשב, חזקה יותר ממה שאפשר לתפוס בכלל ופלא מטורף שאנחנו ממעיטים מאוד בערכו. אנחנו חושבים שכמונו, הכלב רואה את העולם דרך העיניים שלו, אבל האמת היא שהכלב רואה את העולם דרך האף שלו. כשנבין את זה, נהיה צעד אחד קרוב יותר ללהבין את תפיסת המציאות של הכלב שלנו.

להמשך קריאה »