חינוך גור לצרכים בצורה נעימה ללא כעסים ועונשים

מהרגע שהגור הגיע אליכם, לא חשוב מה גילו, אתם מתחילים את המסע שלכם לחינוך לצרכים. ממש כמו תינוקות, יכולת האיפוק של הכלב נבנית עם הזמן. ישנם מספר הבדלים בין המסע הזה אצל כלבים ובני אנוש - תינוקות מורשים לעשות צרכים בכל רגע שיש להם, בתוך החיתול. מצופה מהם להתאפק רק בילדות וגם אז יש להם גישה כמעט תמיד לבית שימוש. ילדים גם בדרך כלל לא ננזפים על פספוסים במכנסיים או במיטה. גורים לעומת זאת, צריכים ללמוד להתאפק מגיל מאוד צעיר, ננזפים על פספוסים ומצופה מהם גמילה מהירה ללא כל מאמץ מצידנו. מה? 4 טיולים ביום זה לא מספיק? ספוילר, התשובה היא לא.

מזל טוב! יש לכם גור חדש בבית, עכשיו מתחיל כל הכיף!

חינוך גור לצרכים הוא מסע שמתחיל מהרגע שהגור מגיע אלינו ועד שהגוף שלו מסגל לחלוטין את ההרגל של לעשות צרכים רק בחוץ. זה יכול לקרות בגיל חצי שנה ואפילו צעיר יותר וזה גם יכול לקרות בגיל שנה ויותר.
זה תלוי לחלוטין, ב100 אחוז, בנו. ובנו בלבד.

אנחנו האחראיים הבלעדיים ליכולת האיפוק של הגור שלנו. פוטנציאל איפוק פיזי לא אומר על מה שקורה בפועל. כלומר, זה שהגור פיזית מסוגל להתאפק, לא אומר שהוא יבחר לעשות זאת. זה משהו שהוא צריך ללמוד, משהו שאנחנו צריכים ללמד. איזה בעל חיים עוד צריך להתאפק עם הצרכים שלו למספר פעמים מועט ביום? פיזית, כולם יכולים. בפועל לא כולם נדרשים לכך. עלינו לכבד את המעמד ולהתעלות לאתגר.

המטרה שלנו בחינוך גור לצרכים לאורך כל הדרך היא *לא* לגמול את הגור שלנו מצרכים בבית, אלא להפחית עד כמה שניתן את כמות הצרכים שהגור עושה בבית לעומת כמות הצרכים שהוא עושה בחוץ.

הגורמים המשפיעים על הגמילה של הגור הם

זה די פשוט. הגור עושה 100 אחוז צרכים ביום. מטרת העל שלנו היא שכמה שיותר מהאחוזים האלה יתרחשו בחוץ. וכן, מהרגע הראשון!
למה זו מטרת העל שלנו? כי כלבים הם חיות הרגלים. הרגל נוצר מחזרה מרובה על ההתנהגות. הגור יתרגל לעשות  צרכים איפה שהוא עושה צרכים הכי הרבה. אם זה קורה בבית יהיה לנו קשה מאוד לגמול אותו, אם זה קורה בחוץ הגמילה תהיה פשוט ותקרה מעצמה.

גור ברצועה
יש לי הדרכה סופר מקיפה שתעשה לך מלא סדר

חינוך גור לצרכים על פי גיל הכלב

חינוך גור לצרכים – 2-3 חודשים
בגיל הזה הגור כמעט ולא מסוגל להתאפק. הוא עושה צרכים כל 2-4 שעות בערך, תלוי בכמה פעיל הוא בזמן הזה. זה לא הגיל לצפות לאיפוק. זה הגיל לבנות הרגל של לעשות בחוץ. אם בגיל הזה תשחקו נכון עם הקלפים שלכם, תקבלו בהמשך גמילה מהירה וקלילה.
צאו עם הגור כל כמה שעות ובעיקר אחרי התעוררות משינה, משחק ושתיית מים. שימו לב אם הוא הולך לעשות בבית, למדו את שפת הגוף שלו והוציאו אותו בזמנים האלה גם.
ככל שהוא יתרגל לעשות צרכים בחוץ בגיל הזה, כך הוא יבחר להתאפק מוקדם יותר.

זה לא זמן טוב לשטיחים בבית. גורים אוהבים לעשות על משטחים סופגים (ועלולים להתרגל לכך). הרימו כל שטיח שיש לגור גישה אליו עד לגמילה.
אולי אמרו לכם שאסור להוציא את הגור מהבית אבל חשיפת הגור חשובה מאוד בשלב הזה. ניתן לקרוא עוד על חשיפת גורים במאמר הזה

חינוך גור לצרכים – גיל 3-5 חודשים 
הגור מתחיל להיות מסוגל להתאפק אבל הוא לא יבחר בכך אם אין לו סיבה. אם עד הגיל הזה הוא עשה פיפי רק בבית, יהיה מאתגר מאוד לגרום לו להתחיל לעשות בחוץ, פשוט כי הגוף התרגל לעשות בבית.
סוף סוף התחלתם להוציא את הגור אבל הוא מתאפק בחוץ ועושה רק בבית. אם זה המצב אצלכם, המטרה כרגע היא לשבור את ההרגל. זה אומר הרבה טיולים, מעקב אחרי הזמנים שבהם הוא עושה צרכים והתאמת הטיולים לזמנים האלה וגם להוריד בבוקר בפיג’מה לפני שמספיק לעשות בבית. תהיו חזקים, זה עובר!

אם הגעתם לגיל הזה כשהגור שלכם עושה חלק מהצרכים בחוץ וחלק בפנים, אתם על המסלול! מעולה, פה בדיוק אתם רוצים להיות. מפה זה תלוי רק ביציאות שלכם.
נסו להבין את הזמנים שלו ולהתאים את הטיולים לפי הצרכים שלו. גייסו את כל בני הבית למשימה!
כמה שיותר לאפשר לו טיולים בחוץ עד שהוא מראה לכם שהוא התחיל להתאפק.

איך רואים שגור מתאפק בבית?
ברגע שתפתחו את הדלת החוצה הוא ירוץ לעשות. זה אומר שהוא מתאפק ואפשר להתחיל להוריד לאט לאט בכמות הטיולים. נסו מלדלג על טיול אחד ולהקדים את זה שאחריו. שימו לב לסימנים שהוא נותן ואם הוא מבקש לצאת אז צאו איתו.

אנחנו עדיין לא מצפים לאיפוק כי חבל שנתאכזב על כל פספוס. אנחנו עדיין באחריות מלאה לגבי זה והפספוסים הם עלינו. לא הוצאנו בזמן.

לא מרגיש שאתם במצב טוב עם הצרכים?

חינוך גור לצרכים – גיל 5-7 חודשים 
בגיל הזה אנחנו רוצים להיות במצב של פספוס פעם ב. פעם בשבוע זה סביר, קצת יותר קצת פחות. אם אנחנו במצב הזה אז אפשר להתחיל לשאוף ל3 טיולים ביום. אם אתם כבר שם אז נפלא! תמשיכו כך, הפספוסים יפסקו בקרוב. 
במצב של פספוסים כל יום או יומיים בגיל הזה, נרצה להכנס קצת יותר לעומק עם זה, כמה שבועות להיות על זה ותגיעו לשם.

אז מה עושים אם אנחנו לא שם? חמל צרכים, כל הבית על זה.
שבוע ראשון – ממפים את הפספוסים של הכלב. כל יום כותבים מתי פספס ואיפה. בסוף השבוע בודקים מה הם הזמנים הבעייתיים. אולי זה בבוקר? אולי הוא לא מצליח להתאפק עד שהילדים חוזרים מבית הספר? אולי כשאתם יוצאים בערב מחוץ לשגרה?
בכל מקרה, אם מדובר באותו פספוס כל יום, יש להזיז קצת את הלוז ולהתאים את הטיול. למשל לקום מוקדם יותר, לא להתארגן לפני היציאה (לרדת בפיג’מה!), להביא דוגווקר בצהריים. מצאו פתרון לגורם הפספוס וצרו הרגל לגור לעשות בחוץ גם בזמן הזה. בסופו של דבר ההרגל יווצר ותוכלו לחזור ללוז הקודם שלכם.

טבלת מעקב צרכים להורדה
טבלת מעקב צרכים

אם המקרה שלכם קשה יותר, אם הגור שלכם עושה צרכים בעיקר בבית בגיל שזה פחות מתאים כבר (מעל 7-8 חודשים), מפו את כל הצרכים של הגור בטבלה, גם בפנים וגם בחוץ במשך שבוע ולאחר מכן צרו שגרת טיולים תואמת לזה.

ניתן להשתמש בגדר גורים על מנת לבנות יכולת איפוק – הרגלה לגדר

חשוב לזכור שלכל גור יש יכולות אחרות, גוף אחר, אורח חיים אחר ולא כולם אותו דבר. ממש כמו תינוקות. כל גור והמסלול שלו. אל תצפו ליותר מדי, עשו את הטוב ביותר שלכם ואל תאשימו אותו בכשלונות (גם לא את עצמכם!). בסופו של דבר הגור הקטן שלכם יתבגר, הוא יפסיק לעשות צרכים בבית ואתם לא תזכרו את התקופה קצרה הזו שניקיתם כל היום פיפי וקקי בבית.

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו “מדברים כלבית”

מאמרים נוספים בנושא

מועדון הגורים - תכנית ליווי מחבקת

רוצה שאלווה אותך יד ביד בגידול הגור?

במשך חצי שנה אני איתך כמה ומתי שצריך