איך זה קורה שגור לא עושה צרכים בחוץ בכלל?
בתקופה הראשונה שגור עושה צרכים במקום חדש, הוא “מתביית” על המקום הזה כמקום שעושים בו צרכים. אם הוא אצלכם כבר שבועיים, חודש ויותר ועדיין לא עושה צרכים בחוץ זה אומר שהוא עשה רק בפנים וזה אומר שלזה הוא התרגל. עכשיו כשאתם מוציאים אותו לטיולים הוא עסוק מדי בעולם החדש ומבחינתו טיולים זה לטייל בחוץ, לא קשור לצרכים.
אבל אל דאגה!
זה מחסום שברגע שהוא נפרץ כמה פעמים, אנחנו כבר על המסלול לגמילה. ויש טריק קטן לעניין הזה, זה רק ידרוש מגם התמדה ומחויבות במשך כמה ימים – שבוע ואתם כבר שם.
** סייג קטן – אם הגור שלכם חששני מאוד ופוחד מהעולם, יתכן שיקח לו יותר זמן להרגיש בנח מספיק לעשות צרכים בחוץ. בתקופה הראשונה כדאי להתמקד יותר בחוויה חיובית בטיולים מאשר בצרכים. כשהגור ירגיש בנח, תוכלו להתקדם למה שאני אציע בהמשך המאמר. קראו עוד על להיות העוגן של הגור שלכם.
על מנת להמנע מהתופעה מבעוד מועד, גם אם הגור לא סיים חיסונים, מומלץ להתחיל להוציא אותו כמה שיותר מוקדם לטיולים קצרים וזהירים על מנת להרגיל אותו לעשיית צרכים בחוץ כבר בשלב הזה. אם כבר עברנו את השלב הזה והגור שלנו כבר יוצא בחופשיות ולא עושה צרכים בחוץ אז הטריק הקטן הבא יפתור לכם את הבעיה.
כך תגרמו לגור שלכם לעשות צרכים בחוץ
לאחר טיול קצר, תחזרו הביתה, פתחו את הדלת, תכנסו לבית, תעשו סיבוב פרסה ותצאו שוב מייד. בלי להתעכב. להכנס ולצאת.
מכירים את זה שיש לכם פיפי, והוא לא ממש לוחץ אבל ככל שאתם מתקרבים למקום עם שירותים זה נהיה יותר לוחץ? הגוף שלכם מכין את עצמו לפיפי ככל שאתם מתקרבים למקום עם גישה לעשות פיפי. וזה בדיוק מה שקורה לגור שלנו כשאנחנו עולים חזרה הביתה מטיול. זו גם הסיבה שבגללה הוא מיד רץ לעשות כשאתם נכנסים. הגוף שלו מכין את עצמו לצרכים כבר בדרך הביתה.
את זה אנחנו הולכים לנצל כדי לדאוג שהגור שלנו יתקשה להתאפק למטה ויעשה. ואז נוכל לעשות חגיגה קטנה.
תעשו זאת מספר פעמים שצריך עד שהגור שלכם לא יצליח להתאפק ויעשה בחוץ. אתם יכולים לעשות טיולים קצרים של 10 דקות וכל פעם לחזור ולצאת שוב עד שהוא עושה. אם תעשו זאת בכל הטיולים הבאים ותצליחו לגרום לו לעשות בחוץ מספר פעמים, הגוף שלו יתחיל להבין שהבחוץ זה מקום לצרכים ויתחיל לעשות בחוץ יותר ויותר. יכול להיות שבימים הראשונים תמצאו את עצמכם עולים ויורדים בלי סוף. אבל אם תהיו עקביים, אתם תקצרו את הפירות.
כמה נקודות חשובות
- ככל שהגור שלכם יותר בוגר, יהיה לו קל יותר להתאפק בחוץ ולכם יהיה יותר קשה לפרוץ את המחסום הזה. בגיל 3 חודשים הגור מתחיל לפתח יכולת איפוק. גיל 4 חודשים זה עוד אפשרי אבל אם עברתם את הגיל הזה בהרבה, לא בטוח שהתרגיל הזה יעבוד. נסו לעשות יציאות מאוד ארוכות, אפילו לצאת איתו מהבית לחצי יום לפארק או טבע אחר.
- אם כבר אתם הולכים על זה, גייסו את כל המשפחה ותהיו על זה. נסו להוציא כמה שיותר מהצרכים החוצה. שימו לב ללוז שלו, מתי הוא קם משינה, מתי הוא אוכל ושותה וצאו איתו כמה שיותר בזמנים האלה.
- תהיו סבלניים, בסוף זה יעבור והוא יעשה בחוץ כמו גדול. ייתכן שתהיה תקופה קצת קשה עכשיו אבל זו תקופה קצרה יחסית למכלול הזמן שהכלב הולך להיות אתכם. חינוך לצרכים זה חלק מהחבילה של להביא גור הביתה. זה כמו ילד וזה זמני. תחזיקו מעמד!
- אל תכעסו על הגור על פספוסים בבית. מעבר לזה שזה לא בהכרח יעזור למטרה שלכם, זה עלול לפגוע בקשר שלכם ובאמון שלו כלפיכם. ומעבר לזה, זה לא פייר. צרכים זו פעולה טבעית של הגוף וזה לא נעים להיענש עליה. הגור ילמד מנסיון. ככל שיתנסה יותר לעשות בחוץ, כך הוא יבחר זאת בהמשך הדרך.
- החדשות הטובות הן שנדיר הכלב הבוגר שלא עושה צרכים בחוץ בכלל. זו תקופה מייאשת אבל זה עובר, אני מבטיחה. קחו צעד אחורה ותראו את התמונה הגדולה, יש לכם שנים רבות לבלות עם הכלב שלכם ותקופת הגורות היא המאתגרת ביותר.
מקורות נוספים של מידע שיכול לעזור לכם –
- מאמר על חינוך לצרכים
- קבוצת הפייסבוק שלנו “מדברים כלבית” מוזמנים להצטרף ולהתייעץ